Kedves sógornőm készítette ezt a süteményt, amikor náluk voltunk vendégségben. Nagyon ízlett, ezért el is kértem tőle a receptet.
Hozzávalók: 7 tojás, 1,25-1,25 dl víz és olaj, 20 evőkanál cukor, 20 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, 3 evőkanál kakaó, 20-20 dkg barack és meggy, csipetnyi só. A formák kikenéséhez margarin és liszt.
Elkészítése: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat
az olajjal jól kikeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ezután hozzáadjuk a
cukrot, azzal habossá keverjük, végül pedig a sütőporos lisztet is a masszához
adjuk, legvégül pedig óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjék habját. A tészta ¾ részét
két, megfelelően előkészített formába öntjük, a megmaradt részhez keverjük a
kakaót, ezt a tésztát pedig a formákban levő masszára öntjük, majd egy kanállal
márványosra keverjük. Most hintjük a megtisztított, kimagvalt és darabokra
vágott gyümölcsöt a tésztára, ezután pedig előmelegített sütőben kb. 25-30 perc
alatt készre sütjük a püspökkenyereket. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor van
készen a süteményünk. Kivéve a sütőből hagyjuk langyosra hűlni, majd
porcukorral meghintve és szeletekre vágva kínáljuk.
2 megjegyzés:
ki fogom próbálni, gyönyörű,
nagy kedvencem a püspökkenyér (mert elronthatatlan:))))
Katalin, köszönöm!
Igen, nagyon finom volt! Ezért is kértem el a receptjét :)
Megjegyzés küldése