Hozzávalók: 20 dkg tészta, 40 dkg párizsi, ¼ fej karfiol,
1 póréhagyma, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 3 tojás, 10 dkg
sajt, 1 teáskanál szárított majoránna, só, bors, 1 kisebb csokor
zöldpetrezselyem. A tál kikenéséhez zsír, a tálaláshoz paradicsom szeletek.
Elkészítése: A megtisztított hagymát vékonyan
felszeleteljük, a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk.
A megmosott, megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, a párizsi héját lehúzzuk
és a párizsit felszeleteljük. A tésztát a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük,
leöblítjük és leszűrjük. A felforrósított vajon megpároljuk a karfiolt, a pórét
és a vöröshagymát, hozzáöntünk 2,5 dl vizet, izesitjük a sóval, a borssal és a
majorannával, majd közepes tüzön 5-7 percig főzzük. Ezután az előfőzött
zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és a már kikent tűzálló tálba öntjük és
egyenletesen elosztjuk, rátesszük a párizsi szeleteket és a kifőtt tésztát. A
tejszínt, a tojást és a lereszelt sajtot összekeverjük, sóval és borssal
izesitjük és egyenletesen a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc
alatt készre sütjük. Ezidő alatt a megmosott petrezselymet megmossuk, apróra
vágjuk, a sütőből kivett kész rakottasra hintjük, majd a rakottast paradicsom szeletekkel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése