2013. július 26., péntek

Tésztás-zöldséges rakottas




Hozzávalók: 20 dkg tészta, 40 dkg párizsi, ¼ fej karfiol, 1 póréhagyma, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 3 tojás, 10 dkg sajt, 1 teáskanál szárított majoránna, só, bors, 1 kisebb csokor zöldpetrezselyem. A tál kikenéséhez zsír, a tálaláshoz paradicsom szeletek.

Elkészítése: A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük, a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk. A megmosott, megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, a párizsi héját lehúzzuk és a párizsit felszeleteljük. A tésztát a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük és leszűrjük. A felforrósított vajon megpároljuk a karfiolt, a pórét és a vöröshagymát, hozzáöntünk 2,5 dl vizet, izesitjük a sóval, a borssal és a majorannával, majd közepes tüzön 5-7 percig főzzük. Ezután az előfőzött zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és a már kikent tűzálló tálba öntjük és egyenletesen elosztjuk, rátesszük a párizsi szeleteket és a kifőtt tésztát. A tejszínt, a tojást és a lereszelt sajtot összekeverjük, sóval és borssal izesitjük és egyenletesen a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ezidő alatt a megmosott petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, a sütőből kivett kész rakottasra hintjük, majd a rakottast paradicsom szeletekkel kínáljuk. 


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design