Hozzávalók:
egy 2 kg-os konyhakész ( megmosott, darabjaira vágott) nyúl, 2 nagy
vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 zöld paprika, 1
babérlevél, 50 ml vörösbor, kevés olaj, 1 evőkanál paprikakrém, fél
evőkanál ételizesitő, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, ezután
meghintjük pirospaprikával, rátesszük a nyúl-gerinc darabokat, erre a
megtisztított, darabokra vágott paprikát és paradicsomot, ezekre tesszük
a többi húst, az egészet izesitjük sóval, borssal, az ételizesitővel és
a paprikakrémmel, összekavarjuk, majd kis lángon, -az edényt többször
megrázogatva- addig főzzük, míg a hús
majdnem teljesen puha. Ekkor még meghintjük pirospaprikával és csak
annyi vizet öntünk alá, hogy a húsdarabok között látszódjon a víz.
Többet vizet nem kell aláönteni, mert sok vizet enged. Most adjuk hozzá a
megtisztított és darabokra vágott fokhagymát és a vörösbort is, majd
továbbra is kis lángon és az edényt meg-meg rázogatva, készre főzzük az
ételt. A főzési idő összesen kb. 2 óra lesz. Friss, fehér kenyérrel
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése