2013. augusztus 6., kedd

Szederkrém


Még egy szedres finomság...:)


Hozzávalók: 30 dkg szeder, 1 evőkanál cukor, 25 dkg natúr krémsajt, 1,5 dl tejszín. A diszitéshez szeder.
Elkészítése: A szedret meghintjük a cukorral, felmelegítjük (épp csak forráspontig hevítjük), majd levéve a tűzről, botmixerrel pűrésitjük, ezután pedig egy finom szűrőn átszűrjük. Közben habosra keverjük a krémsajtot, hozzáadjuk a szeder pűrét, aztán fokozatosan és folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, amivel még habosabbá verjük. Ezután egyenlő adagokra osztva, kis tálkákba adagoljuk és a krém tetejére helyezünk néhány szem szedret diszitésként, így kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design