Még egy szedres finomság...:)
Hozzávalók: 30 dkg szeder, 1 evőkanál cukor, 25 dkg natúr
krémsajt, 1,5 dl tejszín. A diszitéshez szeder.
Elkészítése: A szedret meghintjük a cukorral,
felmelegítjük (épp csak forráspontig hevítjük), majd levéve a tűzről,
botmixerrel pűrésitjük, ezután pedig egy finom szűrőn átszűrjük. Közben habosra
keverjük a krémsajtot, hozzáadjuk a szeder pűrét, aztán fokozatosan és
folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, amivel még habosabbá verjük.
Ezután egyenlő adagokra osztva, kis tálkákba adagoljuk és a krém tetejére
helyezünk néhány szem szedret diszitésként, így kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése