Ötlet innen.
Annyira megtetszett ez a -szerintem- nagyon elegáns, ugyanakkor roppant egyszerű édesség, hogy nyomban el is készítettem. Szükségtelen mondani, hogy amilyen hamar elkészült, legalább olyan hamar tüntették el... :)
Hozzávalók: 24 babapiskóta, kb. 30-40 dkg natúr krémsajt
( Mascarpone), 4 evőkanál cseresznye dzsem. A tetejére 16 szem cseresznye,
menta/citromfű levelek.
Elkészítése: A krémsajtot jól kikeverjük a dzsemmel, majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük. Egy desszertes tányérra teszünk 2 babapiskótát. A krémből halmozunk rá annyit, amennyi reá fér, aztán még 2 babapiskótát helyezünk a krémre, majd ezt a műveletet még egyszer megismételjük. A legfelső réteg krémre helyezünk 4 szem cseresznyét, majd a menta levélkével díszítjük és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése