2015. január 10., szombat

Mazsolás falatok

Egy finomság sütés nélkül... Egy nagyon régi "Magyar Konyhában" találtam erre a receptre. Már régóta szemeztem vele, aztán egyszer elkészítettem. Nagyon finom! :)



Hozzávalók: 15 dkg aszalt gyümölcs, 5 dkg mazsola, 15 dkg puffasztott rizs, 10 dkg  kókuszreszelék, 7 dkg cukor, 7 evőkanál tejpor, 10 dkg margarin, 15 dkg fehér csokoládé. A forma kikenéséhez olaj.

Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A mazsolát leforrázzuk forró vízzel, hagyjuk megduzzadni, azután leszűrjük és összekeverjük a gyümölcsökkel, a puffasztott rizzsel, a kókuszereszelékkel és a tejporral. A cukorhoz adjuk a margarint és a darabokra tört csokoládét, majd az egészet gőz föltött felolvasztjuk. A margarinos csokoládét a puffasztott rizses keverékhez öntjük, jól összekeverjük, majd ezt a masszát egy olajjal kikent tepsibe simítjuk, alufóliával letakarjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kockákra vágva kínáljuk.


1 megjegyzés:

tücsi írta...

Ez a süti a unokáimnak való, iskolába is lehetne vinni. mentettem. :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design