Céklás muffin ( 12-14 darabhoz)
Hozzávalók: 18 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 60-60 ml
tej és olaj, 6 dkg puha vaj, 25 dkg cékla, 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál kakaó,
1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Elkészítése: A megtisztított céklát lereszeljük és
félretesszük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a kakaóval.
Összekeverjük a felvert tojásokat a tejjel és az olajjal. Most a puha vajat a
cukorral habosra keverjük, lassanként és felváltva hozzáadjuk a lisztes-
illetve a tojásos keveréket, végül pedig a reszelt céklát. A tésztát a
muffinsütő mélyedéseiben levő papírkapszlikba töltjük, mindegyik muffin
tetejére egy kocka csokoládét helyezünk, majd a tepsit előmelegített sütőbe
téve, a muffinokat kb. 20-25 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből
kivéve hagyjuk hűlni, majd kínáljuk.
Elk. idő: 50-60 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése