2015. február 16., hétfő

Céklás muffin



Céklás muffin ( 12-14 darabhoz)

Hozzávalók: 18 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 60-60 ml tej és olaj, 6 dkg puha vaj, 25 dkg cékla, 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Elkészítése: A megtisztított céklát lereszeljük és félretesszük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a kakaóval. Összekeverjük a felvert tojásokat a tejjel és az olajjal. Most a puha vajat a cukorral habosra keverjük, lassanként és felváltva hozzáadjuk a lisztes- illetve a tojásos keveréket, végül pedig a reszelt céklát. A tésztát a muffinsütő mélyedéseiben levő papírkapszlikba töltjük, mindegyik muffin tetejére egy kocka csokoládét helyezünk, majd a tepsit előmelegített sütőbe téve, a muffinokat kb. 20-25 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd kínáljuk.
Elk. idő: 50-60 perc


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design