2018. január 3., szerda

Extra sajtos pizza



Hozzávalók ( 2 darabhoz): A tésztához: kb. 45-50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 3 evőkanál olaj, 2,5 teáskanál szárított élesztő, 2 teáskanál só, csipetnyi cukor; a feltéthez: 35 dkg paradicsomszósz, 35 dkg szeletelt mozzarella sajt, 20 dkg reszelt mozzarella, 6 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát: a liszthez adjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, majd a vízzel elkevert 2 evőkanál olajat. A tésztát jól kidolgozzuk, aztán a maradék olajjal megkenjük és hagyjuk duplájára kelni. Ezután két részre osztjuk, majd mindegyik darabot sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, megkenjük a paradicsomszósszal, aztán beborítjuk a szeletelt sajttal, rátesszük a reszelt sajtokat, végül pedig előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Forrón felszeleteljük és tálaljuk.

Megj. Izlés szerint fűszerezhetjük friss vagy szárított és morzsolt bazsalikommal.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design