Hozzávalók ( 2 darabhoz): A tésztához: kb. 45-50 dkg
liszt, 3 dl langyos víz, 3 evőkanál olaj, 2,5 teáskanál szárított élesztő, 2
teáskanál só, csipetnyi cukor; a feltéthez: 35 dkg paradicsomszósz, 35 dkg
szeletelt mozzarella sajt, 20 dkg reszelt mozzarella, 6 evőkanál reszelt
parmezán sajt.
Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát: a liszthez
adjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, majd a vízzel elkevert 2 evőkanál olajat. A
tésztát jól kidolgozzuk, aztán a maradék olajjal megkenjük és hagyjuk duplájára
kelni. Ezután két részre osztjuk, majd mindegyik darabot sütőpapírral ellátott
tepsibe tesszük, megkenjük a paradicsomszósszal, aztán beborítjuk a szeletelt
sajttal, rátesszük a reszelt sajtokat, végül pedig előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt készre sütjük. Forrón felszeleteljük és tálaljuk.
Megj. Izlés szerint fűszerezhetjük friss vagy szárított
és morzsolt bazsalikommal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése