Hozzávalók: A tésztához: 16,5 dkg liszt, 3-3 dkg porcukor
és darált dió, 12,5 dkg hideg vaj, 3-4 evőkanál hideg víz, csipetnyi só.
Ezenkivűl szükségünk van még finom lekvárra, a tepsihez pedig vajra és lisztre.
A szóráshoz porcukorra.
Elkészítése: a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval
és a darált dióval, gyorsan elmorzsoljuk benne
a vajat és -ha szükséges- annyi vizet adunk hozzá, hogy össze tudjuk
állítani a tésztát, amit háztartási fóliába csomagolunk és hűtőszekrénybe
tesszük 30 percre. Ezután kivéve, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és
tetszés szerinti formákkal kivágjuk, majd a megfelelően előkészített tepsibe
rakosgatjuk és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, de
vigyázzunk, mert hamar megég! Kivéve, hagyjuk kevés ideig hűlni, majd lekvárral
összeragasztunk egy-egy virágot. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, így
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése