Hozzávalók: 40 dkg liszt, 45 dkg cukor, 5 dl aludttej, 2
tojás, 1,5 dl olaj, 15 dkg mazsola, 3 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál
szódabikarbóna, csipetnyi só. A formákhoz olaj és liszt.
Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük 30 dkg
cukorral, hozzáadjuk az olajat, aztán felváltva a sóval és szódabikarbónával
átszitált lisztet és az aludttejet is a masszához keverjük, végül pedig
belekeverjük a mazsolát. A tésztát két megfelelően előkészített püspökkenyér
formába öntjük, meghintjük a maradék cukorral összekevert fahéjjal, majd egy
villával ezt a fahéjas cukrot a tésztába „márványozzuk”. Így tesszük
előmelegített sütőbe és kb. 1 óra alatt készre sütjük a püspökkenyereket, de
ezt ellenőrizzük tűpróbával. Kivéve a sütőből, hagyjuk 15 percig hűlni a
formákban, ezután kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva
kínáljuk.
1 megjegyzés:
Jól néz ki, tuti finom is volt:)
Megjegyzés küldése