Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéscomb, fél fej karfiol, kb. 15
dkg sajt ( mozzarella vagy szeletelt), kb. 1-1,5 dl húsleves, só, bors, olaj. A
körethez párolt rizs kukoricával és zöldborsóval.
Elkészítése: A megmosott, hártyáitól megtisztított húst
szép szeletekre vágjuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, majd
alufóliával kibélelt, olajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ráöntjük a
húslevest. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben addig sütjük, míg
majdnem teljesen megpuhult. Ezidő alatt enyhén sós vízben megpároljuk a
rózsáira szedett és megmosott karfiolt, majd félretesszük. Ezután, az időközben
majdnem átsült hússzeletek mindegyikére teszünk egy-egy rózsa karfiolt és ezt
befedjük egy-egy sajt szelettel. Most a húst -az alufólia fedél
nélkül-visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg elolvad a sajt a tetején.
Kivéve a sütőből, a húst a párolt- kukoricás és zöldborsós rizzsel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése