Hozzávalók: 8 darab alsó/felső comb, 6 szelet húsos
szalonna, 3 szál zöldhagyma, 25 dkg zöldborsó, 2 gerezd fokhagyma, 1 fejes
saláta, 2 evőkanál tejföl, 3 dl húsleves, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: Egy serpenyőben pirítsuk meg a csíkokra
vágott szalonnát, a pörcöt szedjük ki, majd a visszamaradt zsiradékban süssük elő
az előzőleg – mindkét oldalukon sóval és borssal meghintett- csirke combokat.
Ekkor a hús darabokat toljuk a serpenyő egyik oldalára, a másik oldalon süssük
meg az apróra vágott zöldhagymát és a szeletekre vágott fokhagymát is. Most
öntsük rá a húslevest, tesszük vissza a kisütött szalonnát és további 15 percig
az ételt lefedve süssük. Ezután az ételhez adjuk a fagyasztott zöldborsót és a
darabokra tépkedett salátát, ezekkel együtt főzzük még kevés ideig és ha a hús
kellően megpuhult, ételünk készen is van.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése