2014. október 8., szerda

Csirke zöldborsóval és szalonnával









Hozzávalók: 8 darab alsó/felső comb, 6 szelet húsos szalonna, 3 szál zöldhagyma, 25 dkg zöldborsó, 2 gerezd fokhagyma, 1 fejes saláta, 2 evőkanál tejföl, 3 dl húsleves, só, frissen őrölt bors.

Elkészítése: Egy serpenyőben pirítsuk meg a csíkokra vágott szalonnát, a pörcöt szedjük ki, majd a visszamaradt zsiradékban süssük elő az előzőleg – mindkét oldalukon sóval és borssal meghintett- csirke combokat. Ekkor a hús darabokat toljuk a serpenyő egyik oldalára, a másik oldalon süssük meg az apróra vágott zöldhagymát és a szeletekre vágott fokhagymát is. Most öntsük rá a húslevest, tesszük vissza a kisütött szalonnát és további 15 percig az ételt lefedve süssük. Ezután az ételhez adjuk a fagyasztott zöldborsót és a darabokra tépkedett salátát, ezekkel együtt főzzük még kevés ideig és ha a hús kellően megpuhult, ételünk készen is van. 


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design