2014. október 18., szombat

Zelleres almás lepénykék









Hozzávalók: 50-50 dkg alma és zeller gyökér, 1 kg krumpli, 20 dkg sonka, 1-1 evőkanál citromlé és cukor, olaj, só, frissen őrölt bors.

Elkészítése: A megmosott, megtisztított és kockákra vágott almát és zellert 1 dl vízben addig pároljuk, míg puhák lesznek, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét! Mielőtt levesszük a tűzről, ízesítjük a cukorral és a citromlével. Összekeverjük és félretesszük, hogy kihűljön. Ezidő alatt a megmosott, megtisztított krumplit lereszeljük az almareszelőn, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal, majd egy palacsinta sütőben kevés olajon evőkanálnyi adagokat sütünk mindkét oldalukon megpirítva. Ezután papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk a lepénykékről. A sonkát a lepénykék sütésétől visszamaradt zsiradékban sütjük ropogósra. Tálaláskor a sonkát a lepénykékkel és a zelleres almával kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design