Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 40
dkg fehérbab ( konzerv vagy előre megfőzött), 1 hagyma, 2 evőkanál olaj,
húsleves, só, frissen őrölt bors. A tálaláshoz: pirított kenyér és reszelt
sajt.
Elkészítése: A kelkáposztát csíkokra
aprítjuk, a megtisztított hagymát apróra vágjuk, ha a bab könzervben van, akkor
lecsöpögtetjük. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a
bab mennyiségének a felét, amit villával kissé összetörünk, ezután felöntjük
kb. 1,5 liter húslevessel és a levest felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a
kelkáposztát, a megmaradt babot, ízesítjük sóval és borssal és kb. 15 perc
alatt a levest készre főzzük. Ekkor a levest tányérokba merjük, mindegyik
tányérba teszünk 1-1 szelet pirított kenyeret, amit megszórunk reszelt sajttal
és így azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése