2014. október 15., szerda

Fehérbabos kelkáposztaleves









Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 40 dkg fehérbab ( konzerv vagy előre megfőzött), 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, húsleves, só, frissen őrölt bors. A tálaláshoz: pirított kenyér és reszelt sajt.




Elkészítése: A kelkáposztát csíkokra aprítjuk, a megtisztított hagymát apróra vágjuk, ha a bab könzervben van, akkor lecsöpögtetjük. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a bab mennyiségének a felét, amit villával kissé összetörünk, ezután felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel és a levest felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a kelkáposztát, a megmaradt babot, ízesítjük sóval és borssal és kb. 15 perc alatt a levest készre főzzük. Ekkor a levest tányérokba merjük, mindegyik tányérba teszünk 1-1 szelet pirított kenyeret, amit megszórunk reszelt sajttal és így azonnal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design