Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6
evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanálnyi sütőpor, csipetnyi só. A
krémhez: 30 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1
citrom frissen kifacsart leve és lereszelt héja, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1
evőkanál zselatin. A díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 evőkanál kókuszreszelékkel, 1
teáskanálnyi reszelt citromhéj.
Elkészítése: Elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket
csipetnyi sóval és a fokozatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük,
hozzákeverjük a tojássárgákat, óvatosan a sütőporral átszitált lisztet, végül
pedig az olajat. A tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és
előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A
sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 2 lapba vágjuk. Ezidő alatt
elkészítjük a krémet: a zselatint beáztatjuk 50 ml hideg vízbe. A krémsajtot
kikeverjük a cukorral és a tejszínnel, hozzáadjuk a citromhéjat és levet, a
kókuszreszeléket, végül pedig az időközben nagyon kis lángon felolvasztott
zselatint. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be a piskótát. Kb. fél órára
hűtőbe tesszük, majd kockákra vágjuk. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá
verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, majd kidíszítjük vele a sütemény
tetejét. Végül pedig citromhéjjal elkevert kókuszreszelékkel hintjük meg a
süteményt és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése