2015. április 4., szombat

Citromos sütemény



Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanálnyi sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1 citrom frissen kifacsart leve és lereszelt héja, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 evőkanál zselatin. A díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 evőkanál kókuszreszelékkel, 1 teáskanálnyi reszelt citromhéj.

Elkészítése: Elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket csipetnyi sóval és a fokozatosan hozzáadott cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, óvatosan a sütőporral átszitált lisztet, végül pedig az olajat. A tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd 2 lapba vágjuk. Ezidő alatt elkészítjük a krémet: a zselatint beáztatjuk 50 ml hideg vízbe. A krémsajtot kikeverjük a cukorral és a tejszínnel, hozzáadjuk a citromhéjat és levet, a kókuszreszeléket, végül pedig az időközben nagyon kis lángon felolvasztott zselatint. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be a piskótát. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágjuk. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, majd kidíszítjük vele a sütemény tetejét. Végül pedig citromhéjjal elkevert kókuszreszelékkel hintjük meg a süteményt és tálaljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design