2015. április 3., péntek

Fokhagymás sertéscomb krumplipűrével



Hozzávalók: 1 kg szeletelt sertéscomb, fokhagyma, olaj, majoránna, csombor, borsikafű, ételízesítő, só, bors. A tálaláshoz krumplipűré és tetszés szerinti savanyúság.

Elkészítése: A megmosott hús mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, ételízesítővel és a fűszerekkel, majd néhány helyen bevagdossuk és a megtisztított, szeletelt fokhagymával megtűzdeljük. A húst néhány órán keresztül hideg helyen tartjuk, ezután egy olajozott tepsibe rakosgatjuk, letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük úgy, hogy közben a saját levével meg-meg locsolgatjuk. Az utolsó 10 percben az alufóliát levesszük, majd a húst kicsit megpirítjuk. A sütőből kivéve újból letakarjuk alufóliával kb. 10 percre, ezután krumplipűrével és kedvenc savanyúságunkkal vagy egy salátával tálaljuk.


Áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok minden kedves olvasómnak!

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design