Hozzávalók: 1 kg szeletelt sertéscomb, fokhagyma, olaj,
majoránna, csombor, borsikafű, ételízesítő, só, bors. A tálaláshoz krumplipűré
és tetszés szerinti savanyúság.
Elkészítése: A megmosott hús mindkét oldalát bedörzsöljük
sóval, borssal, ételízesítővel és a fűszerekkel, majd néhány helyen bevagdossuk
és a megtisztított, szeletelt fokhagymával megtűzdeljük. A húst néhány órán
keresztül hideg helyen tartjuk, ezután egy olajozott tepsibe rakosgatjuk,
letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük
úgy, hogy közben a saját levével meg-meg locsolgatjuk. Az utolsó 10 percben az
alufóliát levesszük, majd a húst kicsit megpirítjuk. A sütőből kivéve újból
letakarjuk alufóliával kb. 10 percre, ezután krumplipűrével és kedvenc
savanyúságunkkal vagy egy salátával tálaljuk.
Áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok minden kedves olvasómnak!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése