Kapros-túrós lepény ( kb. 25-30 darabhoz)
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 evőkanál szárított élesztő, 5-6
dl tej, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 csokor kapor,
só. A sütéshez olaj.
Elkészítése: Először a megmosott kaprot nagyon apróra
vágjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz, sóval ízesítjük és jól összekeverjük, majd
félretesszük. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, az élesztőt, összekeverjük,
majd hozzáöntjük a langyos tejet, jól kidolgozzuk, majd letakarva hagyjuk
kelni. Miután megkelt, olajos kézzel pogácsányi darabokat szaggatunk ki a
tésztából, amiket olajozott felületen vékonyra nyújtunk, egyik oldalára teszünk
1-1 evőkanálnyi kapros túrót, a tészta másik felét ráhajtjuk, kicsit
megnyomkodjuk a széleit, azután lelapítjuk. Jó másfél ujjnyi forró olajban
megsütjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése