Sajttorta málnával ( 4 személyre)
Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg keksz, 10 dkg vaj
felolvasztva. A sajtkrémhez: 60 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 30 dkg natúr
joghurt, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 3
teáskanál porzselatin.
A díszítéshez málna szemek és citromfű.
Elkészítése: Először a kekszes alapot készítjük el: a
ledarált/porrá tört kekszet összekeverjük a vajjal, majd egy –háztartási
fóliával kibélelt- püspökkenyér forma aljába nyomkodjuk, ezután pedig az edényt
a hűtőszekrénybe tesszük és ott tartjuk, míg a kérm elkészül. Ehhez a zselatint
beáztatjuk 1,5 dl hideg vízbe, ezidő alatt pedig összekeverjük a krémsajtot a
joghurttal, a citromlével és a porcukorral. Most a zselatint nagyon kis lángon
felolvasztjuk és a krémhez keverjük. Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, majd
az édességet visszatesszük dermedni a hűtőszekrénybe min. 4 órára, de legjobb
ha egy éjszakára. Másnap kiborítjuk, tetejét málnaszemekkel és citromfűvel
díszítjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése