2015. augusztus 14., péntek

Meggyes pohárkrém



Hozzávalók:  A tejpudinghoz: 3-3 dl tej és tejszín, 10 dkg cukor, 1 evőkanál por zselatin, 3 evőkanál víz, 2 teáskanál vanília kivonat. A meggyzseléhez: 35-40 dkg meggy, 10 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 1 teáskanál étkezési keményítő.


Elkészítése: Először beáztatjuk a zselatint a 3 evőkanál vízbe. Ezidő alatt a tejet a tejszínnel és a cukorral felmelegítjük ( de nem forraljuk fel!), levéve a tűzről hozzákeverjük a vaníliát, 5 percig hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a beáztatott zselatint, összekeverjük és szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni. Ekkor poharakba öntjük, hagyjuk teljesen kihűlni és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezidő alatt a meggyhez adjuk a cukrot és a vizet, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt, ezután folytonosan kevergetve besűrítjük. Levéve a tűzről hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőszekrényből kivett tejpudingra öntve kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design