Hozzávalók: A
tejpudinghoz: 3-3 dl tej és tejszín, 10 dkg cukor, 1 evőkanál por zselatin, 3
evőkanál víz, 2 teáskanál vanília kivonat. A meggyzseléhez: 35-40 dkg meggy, 10
dkg cukor, 3 evőkanál víz, 1 teáskanál étkezési keményítő.
Elkészítése: Először beáztatjuk a zselatint a 3 evőkanál
vízbe. Ezidő alatt a tejet a tejszínnel és a cukorral felmelegítjük ( de nem
forraljuk fel!), levéve a tűzről hozzákeverjük a vaníliát, 5 percig hagyjuk
hűlni, majd belekeverjük a beáztatott zselatint, összekeverjük és
szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni. Ekkor poharakba öntjük, hagyjuk teljesen
kihűlni és 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezidő alatt a meggyhez adjuk a
cukrot és a vizet, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt,
ezután folytonosan kevergetve besűrítjük. Levéve a tűzről hagyjuk teljesen
kihűlni, majd a hűtőszekrényből kivett tejpudingra öntve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése