2016. február 7., vasárnap

Kétszínű házicsoki




Hozzávalók: 40 dkg sürített tej, 20 dkg barna cukor, 13 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 9-9 dkg fehér és étcsokoládé.
Elkészítése: A fele tejet, a cukrot, a vajat és másfél evőkanál mézet anélkül hogy forrna 5-6 perc alatt felforrósítunk, majd további kb. 5 percig, folytonosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről és hozzáadjuk az időközben apróra vágott étcsokoládét és addig kavargatjuk, míg a csokoládé elolvad. Ezt a masszát egy 20*20 cm, sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, hagyjuk kihűlni kb. 30 percig. A főzőedényt elmossuk és a megmaradt tejet, a cukrot, a mézet és a vajat felforrósítjuk, aztán besürítjük- ugyanúgy járunk el, mint az előbbiekben. Levéve a tűzről hozzákeverjük a felaprított fehér csokoládét, végül az étcsokis rétegre öntjük, félretesszük 30 percre, majd háztartási fóliával letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kockákra vágjuk és kínáljuk.

Megj. Étcsokoládéként érdemes jó minőségű, magas kakaóvaj tartalmú csokoládét használni!


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design