Hozzávalók: 40 dkg sürített tej, 20 dkg barna cukor, 13
dkg vaj, 3 evőkanál méz, 9-9 dkg fehér és étcsokoládé.
Elkészítése: A fele tejet, a cukrot, a vajat és másfél
evőkanál mézet anélkül hogy forrna 5-6 perc alatt felforrósítunk, majd további
kb. 5 percig, folytonosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről és
hozzáadjuk az időközben apróra vágott étcsokoládét és addig kavargatjuk, míg a
csokoládé elolvad. Ezt a masszát egy 20*20 cm, sütőpapírral ellátott tepsibe
öntjük, hagyjuk kihűlni kb. 30 percig. A főzőedényt elmossuk és a megmaradt
tejet, a cukrot, a mézet és a vajat felforrósítjuk, aztán besürítjük- ugyanúgy
járunk el, mint az előbbiekben. Levéve a tűzről hozzákeverjük a felaprított
fehér csokoládét, végül az étcsokis rétegre öntjük, félretesszük 30 percre,
majd háztartási fóliával letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor
kockákra vágjuk és kínáljuk.
Megj. Étcsokoládéként érdemes jó minőségű, magas kakaóvaj
tartalmú csokoládét használni!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése