Hozzávalók: 6 tojás, 9 evőkanál porcukor, 12 evőkanál darált dió, 25 dkg liszt, 6
evőkanál olaj, 5 evőkanál baracklekvár, 20 dkg rahát, 1 evőkanál kakaó,
csipetnyi só; a tetejére porcukor; a tepsi kikenéséhez vaj.
Elkészítése: A tojássárgákat 6 evőkanál porcukorral és az
olajjal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. A tésztának
valamennyivel több, mint a felét szétterítjük egy vajjal kikent tepsiben, a
többit fagyasztóba tesszük. Időközben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket,
hozzáadjuk a sót, a megmaradt cukrot és a kakaót, majd tovább, szép keményre
verjük. Ekkor adjuk hozzá a diót. A tepsiben levő tésztára vékony réteg lekvárt
kenünk, erre egyenlően elosztva kis darabokra vágott rahátot teszünk, amit a
kakaós-diós habbal borítunk be, végül pedig a süteményre ráreszeljük a
megmaradt tésztát. Lehetőleg fedje be a reszelt tészta az egész felületet. A
süteményt forró sütőben 1 órán át sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra
hűlni, ekkor tetejét meghintjük porcukorral, végül kockákra vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése