Hozzávalók ( 4 személyre): 4 csirkecomb ( felső/alsó), 25
dkg rizs, 2 piros paprika, 5 dl húsleves, 1 doboz sürített paradicsom, 2
evőkanál paradicsompaszta, kb. 10 dkg zöld olajbogyó, 1 hagyma, 4 gerezd
fokhagyma, 1 babérlevél, olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld; a
forma kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A jól megmosott csirkecombokat sóval és
borssal ízesítjük, majd kevés forró olajban hirtelen megpirítjuk mindkét
oldalukon, ezután pedig az olajból kivesszük és félretesszük a combokat. A
visszamaradt olajhoz még adunk 3 evőkanálnyi olajat, üvegesre pároljuk benne az
apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, együtt kevés
ideig pirítjuk, majd az apróra vágott paprikát is a hagymához adjuk.
Összekeverjük, sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel és a
paradicsompasztával ízesítjük, majd hozzáadjuk a rizset, a sürített
paradicsomot, végül pedig felöntjük a húslevessel és felforraljuk. Egy
sütőformát vékonyan megkenünk olajjal, szétterítjük benne a zöldséges rizset,
szépen elrendezzük rajta a combokat, majd az edényt alufóliával/a fedőjével
lefedjük és előmelegített sütőben lefedve 30 percig, ezután pedig további 20
percig sütjük. A sütőből kivéve olajbogyóval és apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése