2018. február 19., hétfő

Spanyol csirkés egytálétel




Hozzávalók ( 4 személyre): 4 csirkecomb ( felső/alsó), 25 dkg rizs, 2 piros paprika, 5 dl húsleves, 1 doboz sürített paradicsom, 2 evőkanál paradicsompaszta, kb. 10 dkg zöld olajbogyó, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld; a forma kikenéséhez olaj.

Elkészítése: A jól megmosott csirkecombokat sóval és borssal ízesítjük, majd kevés forró olajban hirtelen megpirítjuk mindkét oldalukon, ezután pedig az olajból kivesszük és félretesszük a combokat. A visszamaradt olajhoz még adunk 3 evőkanálnyi olajat, üvegesre pároljuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, együtt kevés ideig pirítjuk, majd az apróra vágott paprikát is a hagymához adjuk. Összekeverjük, sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel és a paradicsompasztával ízesítjük, majd hozzáadjuk a rizset, a sürített paradicsomot, végül pedig felöntjük a húslevessel és felforraljuk. Egy sütőformát vékonyan megkenünk olajjal, szétterítjük benne a zöldséges rizset, szépen elrendezzük rajta a combokat, majd az edényt alufóliával/a fedőjével lefedjük és előmelegített sütőben lefedve 30 percig, ezután pedig további 20 percig sütjük. A sütőből kivéve olajbogyóval és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design