Hozzávalók: A piskótához 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és
liszt, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só; a pudinghoz 1 tasak vanília ízű
pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor; a tetejére 1-1 banán, narancs és kiwi, 1
tasak átlátszó színű zselépor, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl víz/világos színű
kompótlé; a forma kikenéséhez vaj és liszt.
Elkészítése: Először elkészítjük a piskótát, amihez
kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a
tojássárgákat, ezután óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül pedig az olajat.
A piskótatésztát a megfelelően előkészített formába öntjük és előmelegített
sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.
Közben elkészítjük a pudingot, amihez a pudingport összekeverjük a cukorral,
majd hozzákeverjük a tejet, végül kis lángon besűrítjük. Azonnal a kihűlt
piskótára öntjük, ezután pedig ízlésesen elrendezzük a tetején az időközben
karikákra vágott narancsot, banánt és kiwit. Miután szépen elrendeztük a gyümölcsöket,
elkészítjük a zselét, amihez a zseléport összekeverjük a cukorral, hozzáöntjük
a vizet/kompótlevet és kis lángon 1 percig főzzük. Levéve hagyjuk kissé
kihűlni, majd a gyümölcsökre öntjük, hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben, végül
szeletekre vágjuk és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése