2018. február 15., csütörtök

Trópusi gyümölcstorta



Hozzávalók: A piskótához 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só; a pudinghoz 1 tasak vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor; a tetejére 1-1 banán, narancs és kiwi, 1 tasak átlátszó színű zselépor, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl víz/világos színű kompótlé; a forma kikenéséhez vaj és liszt.


Elkészítése: Először elkészítjük a piskótát, amihez kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezután óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül pedig az olajat. A piskótatésztát a megfelelően előkészített formába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. Közben elkészítjük a pudingot, amihez a pudingport összekeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, végül kis lángon besűrítjük. Azonnal a kihűlt piskótára öntjük, ezután pedig ízlésesen elrendezzük a tetején az időközben karikákra vágott narancsot, banánt és kiwit. Miután szépen elrendeztük a gyümölcsöket, elkészítjük a zselét, amihez a zseléport összekeverjük a cukorral, hozzáöntjük a vizet/kompótlevet és kis lángon 1 percig főzzük. Levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd a gyümölcsökre öntjük, hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben, végül szeletekre vágjuk és kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design