Hozzávalók ( 6 személyre): 50 dkg darált hús, 40 dkg
hámozott paradicsom, 20 dkg fodros szélű szélesmetélt, 1 l csirkealaplé, 1
hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 evőkanál paradicsompaszta, 1-1
teáskanál szárított oregánó és bazsalikom, olaj, só és bors; a tálaláshoz
reszelt sajt és zöldpetrezselyem.
Elkészítése: Kevés forró olajban üvegesre pároljuk az
apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, sóval és borssal izesítve tovább
sütjük, ezután pedig hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöldfűszereket,
további 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompasztát. Most adjuk
hozzá a paradicsomot és a babérlevelet, aztán felöntjük az alaplével. Szükség
szerint sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a metéltet és a levest addig
főzzük, míg a tészta megpuhul. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott
zöldpetrezselyemmel és reszelt sajttal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése