Hozzávalók ( 4 személyre): 4 egész csirkecomb, 20 gerezd
fokhagyma, 2,5 dl húsleves, 2 evőkanál liszt, 10 szál kakukkfű, 2 evőkanál
olaj, só és bors; a tálaláshoz párolt rizs.
Elkészítése: A csirkecombok mindkét oldalát sóval és
borssal ízesítjük, majd egy olyan serpenyőben, amit sütőben is használhatunk, a
forró olajban, mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből,
majd a visszamaradt zsiradékban 3-4 perc alatt óvatosan megpároljuk a
megtisztított és egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. A serpenyőbe
visszatesszük a húst, majd egy fedővel/alufóliával lefedjük és előmelegített
sütőben 20 percig pároljuk. Ekkor kivesszük a serpenyőt a sütőből, kivesszük
belőle a húst, a fokhagymát és annyi zsiradékot, hogy csak 2 evőkanálnyi
zsiradék maradjon benne. A zsiradékra szórjuk a lisztet, összekeverjük, majd
fokozatosan felöntjük a húslevessel és hozzáadjuk a kakukkfüvet; kevergetve
felforraljuk és kissé besűrítjük, sóval és borssal ízesítjük, majd visszatéve a
húst és a fokhagymát, az ételt felforrósítjuk, majd párolt rizs kíséretében
tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése