2018. február 8., csütörtök

Kakukkfüves fokhagymás csirkecombok




Hozzávalók ( 4 személyre): 4 egész csirkecomb, 20 gerezd fokhagyma, 2,5 dl húsleves, 2 evőkanál liszt, 10 szál kakukkfű, 2 evőkanál olaj, só és bors; a tálaláshoz párolt rizs.

Elkészítése: A csirkecombok mindkét oldalát sóval és borssal ízesítjük, majd egy olyan serpenyőben, amit sütőben is használhatunk, a forró olajban, mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban 3-4 perc alatt óvatosan megpároljuk a megtisztított és egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. A serpenyőbe visszatesszük a húst, majd egy fedővel/alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Ekkor kivesszük a serpenyőt a sütőből, kivesszük belőle a húst, a fokhagymát és annyi zsiradékot, hogy csak 2 evőkanálnyi zsiradék maradjon benne. A zsiradékra szórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan felöntjük a húslevessel és hozzáadjuk a kakukkfüvet; kevergetve felforraljuk és kissé besűrítjük, sóval és borssal ízesítjük, majd visszatéve a húst és a fokhagymát, az ételt felforrósítjuk, majd párolt rizs kíséretében tálaljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design