Hozzávalók ( 4 személyre): 1 kg krumpli, 25-25 gomba és
füstölt kolbász, 1 kalifoniai piros paprika, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 50
ml olaj, só, bors, petrezselyemzöld; az edény kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A megtisztított és kockákra vágott
krumplit bő, sós vízben 5 percig
előfőzzük, majd leszűrjük. Közben a gombát, a kolbászt, a paprikát és a hagymát
felszeleteljük, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban
összekeverjük a hagymát, paprikát, gombát, az olajat, a fokhagymát, majd sóval,
borssal és kevés apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Ezután adjuk
hozzá az előfőzött krumplit és a kolbászt, összekeverjük, majd egy nagy tepsibe
öntjük ( lehetőleg minél nagyobb legyen,
hogy ne több rétegben legyenek a zöldségek) és előmelegített sütőben 30 percig
sütjük úgy, hogy félidőben egyszer megkavarjuk a zöldségeket. A sütőből kivéve
meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése