Hozzávalók ( 6 személyre): 1,5 kg friss oldalas, 1
evőkanál fagyos zsír, 2 hagyma, 1 nagy fej fokhagyma, olaj, só és bors;
körítésnek krumplipűré.
Elkészítése: Az oldalast mindegyik oldalán jól besózzuk
és kb. 4 órát hagyjuk állni, hideg helyen. Ezután egy olajjal kikent tűzálló tálba
tesszük, bevagdossuk a bőrét, majd jól beborsozzuk és majdnem mindegyik
vágásban elrejtünk egy-egy félbe vágott fokhagyma gerezdet. Ezután az időközben
felolvasztott zsírral leöntjük, megszórjuk a vékony karikákra vágott hagymával,
köré szórjuk a megmaradt fokhagyma gerezdeket, majd az edényt letakarjuk
alufóliával és 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 2 órán keresztül sütjük.
Ezidő alatt szépen átsül és kellően meg is pirul. A sütőből kivéve hagyjuk
kicsit pihenni, majd szeletekre vágjuk; végül krumplipűrével és tetszés
szerinti savanyúsággal/salátával kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése