2018. május 2., szerda

Sütőben sült oldalas


Hozzávalók ( 6 személyre): 1,5 kg friss oldalas, 1 evőkanál fagyos zsír, 2 hagyma, 1 nagy fej fokhagyma, olaj, só és bors; körítésnek krumplipűré.


Elkészítése: Az oldalast mindegyik oldalán jól besózzuk és kb. 4 órát hagyjuk állni, hideg helyen. Ezután egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, bevagdossuk a bőrét, majd jól beborsozzuk és majdnem mindegyik vágásban elrejtünk egy-egy félbe vágott fokhagyma gerezdet. Ezután az időközben felolvasztott zsírral leöntjük, megszórjuk a vékony karikákra vágott hagymával, köré szórjuk a megmaradt fokhagyma gerezdeket, majd az edényt letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 2 órán keresztül sütjük. Ezidő alatt szépen átsül és kellően meg is pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit pihenni, majd szeletekre vágjuk; végül krumplipűrével és tetszés szerinti savanyúsággal/salátával kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design