2018. május 17., csütörtök

Sonkás leves



Hozzávalók ( 6 személyre): kb. 35-35 dkg fehér szárazbab és maradék főtt sonka, 2 l húsalaplé, 2-2 sárgarépa és zellerszár, 1-1 pasztinák és hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 2 babérlevél, köménymag, só, bors, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: A szárazbabot előző este bő, hideg vízbe áztatjuk, másnap pedig puhára főzzük. A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. Ezután a forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, együtt pároljuk kb. 3 percig. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a kockákra vágott sonkát és a pasztinákot, a babérlevéllel ízesítjük és felöntjük az alaplével. A levest felforraljuk, majd közepes lángon kb. 30 percig főzzük, ekkor adjuk hozzá a leszűrt babot, a köménymagot és szükség szerint sóval, borssal ízesítve további kb. 30 perc alatt készre főzzük. Végül apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük és kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design