Hozzávalók: A kakaós tésztához: 8 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó, 20 dkg liszt, 2 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a krémsajtos réteghez 45 dkg natúr krémsajt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg málna, 5 dkg zabpehely, kevés (kb. 1 dl) forró tej, 6 evőkanál liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a tetejére porcukor, málna és menta/citromfű levelek.
Elkészítése: Először összekeverjük a kakaós tésztához a
kakaót a liszttel és a sóval; a zabpelyhet leforrázzuk a forró tejjel, majd
félretesszük. Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, hozzáadjuk az
időközben felolvasztott vajat és a vanília kivonatot, majd a lisztes keverékkel
csomómentesre keverjük. Felét sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, erre
halmozzuk a következő keveréket: a krémsajtot jól kikeverjük a cukorral,
egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, a sót, majd a lisztet,
végül pedig a beáztatott zabpelyhet. Összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a
málna szemeket. Erre a krémsajtos rétegre öntjük a megmaradt kakaós tésztát,
amit egy villa segítségével kissé összekeverünk. Előmelegített sütőben a
süteményt kb. 45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen
kihűlni, majd tetejét porcukorral meghintjük, kockákra vágjuk, végül pedig málnával
és citromfű levéllel díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése