Hozzávalók: Az alaphoz 15 dkg keksz, 2 evőkanál
kókuszreszelék, 6 dkg barna cukor, 7 evőkanál vaj, felolvasztva; a krémsajtos
réteghez 10 dkg fehér csokoládé, 25 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 2 dl
tejszín, 15 dkg porcukor, 4 barack; a tetejére 50 dkg barack, 50 ml víz, 3
evőkanál cukor.
Elkészítése: A kekszet összetörjük, majd hozzáadjuk a
kókuszreszeléket, a cukrot és az időközben felolvasztott vajat. Összekeverjük
és egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a formát
hűtőszekrnyben tartjuk felhasználásig. A krémsajtos réteghez a megtisztított
barackot kisebb kockákra vágjuk, majd nagyon kevés vízzel roppanósra pároljuk,
majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a csokoládét
felolvasztjuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. Most a krémsajtot a
porcukorral jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, a leszűrt, kihűlt
barackot, végül pedig ezt a krémet a tejszínhabbal lazítjuk. Ezt a krémet
öntjük a formában levő kekszes alapra, majd a formát ismét hűtőszekrénybe
tesszük és ott tartjuk másnapig. Másnap a formából óvatosan kiemeljük a tortát
és tetejére halmozzuk a következőképpen elkészített barackot: a barackokat
megtisztítjuk és nem túl vastag szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet,
majd kis lángon épp csak áttetszőre pároljuk. Ekkor a legszebb szeleteket
kivesszük és félretesszük, a többi barackot pedig botmixerrel pűrésítjük és
addig higítjuk vízzel, míg hígabb dzsem állagú pépet kapunk. A barack
szeleteket a torta tetejére rakosgatjuk, majd leöntjük a barack péppel. Hagyjuk
kissé állni, majd szeletekre vágjuk és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése