2018. augusztus 3., péntek

Sütés nélküli barackos sajttorta





Hozzávalók: Az alaphoz 15 dkg keksz, 2 evőkanál kókuszreszelék, 6 dkg barna cukor, 7 evőkanál vaj, felolvasztva; a krémsajtos réteghez 10 dkg fehér csokoládé, 25 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 barack; a tetejére 50 dkg barack, 50 ml víz, 3 evőkanál cukor.

Elkészítése: A kekszet összetörjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a cukrot és az időközben felolvasztott vajat. Összekeverjük és egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a formát hűtőszekrnyben tartjuk felhasználásig. A krémsajtos réteghez a megtisztított barackot kisebb kockákra vágjuk, majd nagyon kevés vízzel roppanósra pároljuk, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezidő alatt a csokoládét felolvasztjuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. Most a krémsajtot a porcukorral jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, a leszűrt, kihűlt barackot, végül pedig ezt a krémet a tejszínhabbal lazítjuk. Ezt a krémet öntjük a formában levő kekszes alapra, majd a formát ismét hűtőszekrénybe tesszük és ott tartjuk másnapig. Másnap a formából óvatosan kiemeljük a tortát és tetejére halmozzuk a következőképpen elkészített barackot: a barackokat megtisztítjuk és nem túl vastag szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd kis lángon épp csak áttetszőre pároljuk. Ekkor a legszebb szeleteket kivesszük és félretesszük, a többi barackot pedig botmixerrel pűrésítjük és addig higítjuk vízzel, míg hígabb dzsem állagú pépet kapunk. A barack szeleteket a torta tetejére rakosgatjuk, majd leöntjük a barack péppel. Hagyjuk kissé állni, majd szeletekre vágjuk és kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design