Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg natúr krémsajt, 15 dkg vaj, 30
dkg porcukor, 1 tojás és 1 tojássárga, 2 citrom leve és lereszelt héja, 2
teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, sárga ételfesték ( opcionális),
csipetnyi só; a forgatáshoz porcukor.
Elkészítése: Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és a sóval, majd
félretesszük. Ezután habosra keverjük a vajat a krémsajttal és a porcukorral,
hozzáadjuk a citromlevet és héjat, a vaíjlia kivonatot, opcionálisan az
ételfestéket, majd a tojást és a tojássárgát és jól összekeverjük. Ezután
fokozatosan a lisztes keveréket is a masszához adjuk; egy ragadós tésztát
kapunk, amit letakarva egy éjszakára hűtőszekrényben tartunk. Másnap diónyi
labdacsokat formázunk a masszából, amiket porcukorba forgatunk, majd
sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk 5 cm távolságra egymástól. 180
fokos sütőben max. 14 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Közepük puha kell
legyen; ha a szélük barnulni kezd, túl vannak sütve! A tepsiből kivéve
hűtőrácsra helyezzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése