2019. szeptember 28., szombat

Töltött cukkini csónakok



Hozzávalók ( 4 személyre): 2 cukkini, 20 dkg főtt rizs, 15 dkg sült kolbász, 10 dkg sajt, 1 kaliforniai piros paprika, 2 zöldhagyma, olaj, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése: A cukkinit lapjában félbevágjuk; az aljából is levágunk egy cékony szeletet, hogy később ne boruljon fel. Húsát kikaparjuk, vigyázva, hogy hagyjunk egy kb. fél cm-es peremet. A cukkinit sóval és borssal meghintjük, majd egy mikrózható edénybe tesszük. Az edény fedőjével vagy sütőpapírral lefedjük és legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt roppanósra pároljuk a cukkinit. Kivéve hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tölteléket, amihez apróra vágjuk a zöldhagymát. A fehér részét kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott piros paprikát, együtt további 2 percig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a főtt rizset és a kisebb darabokra vágott kolbászt, majd szükség szerint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítve jól felforrósítjuk. A cukkinit sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, megtöltjük a rizses töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt elolvad a tetején. A sütőből kivéve megszórjuk a felaprított zöldhagymával és azonnal kínáljuk.    



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design