Hozzávalók ( 6 személyre): 4 szál mángold, 30 dkg
hámozott paradicsom, 15-15 dkg főtt csicseriborsó, szárazbab és orsótészta, 1-1
kisebb főzőtök/cukkini, piros kaliforniai paprika, sárgarépa és lilahagyma, 2
gerezd fokhagyma, 2 l húsalaplé, 2 evőkanál olaj, só és bors.
Elkészítése: A mángold leveleit és szárát külön-külön
felaprítjuk. Ugyancsak felaprítjuk a paprikát, sárgarépát, a tököt és a
fokhagymát. Forró olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát,
hozzáadjuk a mángold szárát és együtt pároljuk, közben sóval ízesítjük. Ezután
felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomot ( levestől), a tököt,
paprikát, sárgarépát, fokhagymát, majd a mikor a leves felforrt, hozzáadjuk a
csicseriborsót és a babot. Összekeverve ujból felforraljuk és addig főzzük, míg
a zöldségek félig puhára főttek. Ekkor adjuk a leveshez a tésztát, majd kis
lángon, kevergetve tovább főzzük, közben szükség szerint ízesítjük. Amikor a
tészta puhára főtt, a leveshez adjuk a mángold leveleket. Egyet rotyogtatunk
rajta és lefedve, azonnal levesszük a tűzről. Melegen kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése