Naponta szedem le kertünkből a friss, finom szedret és a gyümölcsök nagy része valami finomságban végzi...:)
Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl
tej, 2 dl víz, 50 ml olaj, csipetnyi só.
A túrós töltelékhez: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg natúr krémsajt,
1 dl tejszín, 3 evőkanál porcukor, 1 vanília rúd kikapart magvai és kb. 15 dkg
málna és szeder vegyesen.
A szedres öntethez: 10 dkg szeder, 2 evőkanál cukor.
Elkészítése: Először elkészítjük a tölteléket úgy,
hogy a krémsajtot habossá keverjük a
cukorral, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, ezután a tehéntúrót, végül pedig a
megmosott és megtisztított gyümölcsökkel lazán összekeverjük. Egy tálba
tesszük, amit lefedünk háztartási fóliával és a hűtőbe tesszük, míg kisülnek a
palacsinták. A palacsinta tésztát a szokásos módon készítjük el: a tojásokat
jól elkeverjük a sóval és az olajjal, hozzáadjuk a tej-víz keverék felét, ezzel
is tovább keverjük, most beleszórjuk a lisztet, amivel csomómentesre keverjük,
majd a folyadék megmaradt részét is hozzáöntjük és elkeverjük. Serpenyőben
palacsintákat sütünk, majd a palacsintákat megtöltjük a jól lehűtött
túrókrémmel, feltekerjük és meglocsoljuk az időközben elkészített öntettel: a
szedret meghintjük a cukorral, villával összetörjük, hagyjuk állni kevés ideig
(míg levet enged) és készen is van.
6 megjegyzés:
még látványnak is gyönyörű
az íze pedig: szinte érzem
(milyen jó is egy kert a gyümölcsökkel:))
Katalin, köszönöm! :)
nagyon finom lehet!!!
Köszi, Kriszta! Tényleg nagyon finom volt...:)
Már a színe elvarázsol! Ebből kiindulva az íze csak jó lehet!
Köszönöm, Marisz! :)
Megjegyzés küldése