2014. március 19., szerda

Almás, krémes palacsinta






Nagyon-nagyon szeretjük a palacsintát...Az évek során több féleképpen készítettem már, most ezt a változatot hozom.




Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 2 dl víz, 50 ml olaj, csipetnyi só. Az almához 1 evőkanál vaj, fél teáskanálnyi őrölt fahéj, 1 dl almalé, 3 evőkanál cukor és 3 alma. A krémhez 10 dkg krémsajt, 50 ml édesített süritett tej és 1,5 dl tejszín.
Elkészítése: A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük és megsütjük. Időközben elkészítjük az almás tölteléket: az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivájjuk, majd az alma húsát kisebb kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük az almákat, meghintjük a cukorral és a fahéjjal, majd hozzáöntjük az almalevet és kevés ideig ( 2-3 percig ) pároljuk, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét őket! Ezután levesszük a tűzről és félretesszük az almát. Összekeverjük a krémhez valókat, majd minden palacsintát megtöltünk 1-2 evőkanálnyi krémmel, 4-be hajtjuk őket, lapos tálra tesszük őket, a palacsintára halmozunk az almából és kisebb tálkákban a palacsinta mellé adunk még almát és krémet. Ezekkel kínáljuk őket.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design