Hozzávalók:
A húshoz: 4 egész csirkecomb, 1 kg alma, 3 nagyobb fej hagyma, só, bors, csirke
fűszerkeverék, olaj. Köretnek: 1 kg krumpli, 2 gerezd fokhagyma, só, 1
evőkanál vaj, tej. A tepsihez olaj.
Elkészítése:
A megtisztított hagymát szeletekre- és a meghámozott, félbevágott és magházától
kivájt almát is szeletekre vágjuk, majd egy olajjal kikent tepsibe lerakjuk
úgy, hogy alul legyenek az almaszeletek, majd ezekre helyezzük a hagyma
szeleteket. A megmosott, megtisztított hús mindkét oldalát meghintjük sóval,
borssal és fűszerkeverékkel, ezután a húst a hagyma szeletekre helyezzük.
Nagyon kevés vizet öntünk alá ( kb. fél dl-nyit), lefedjük alufóliával és
előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percben
a fóliát levesszük és ilyen módon megpirítjuk a húst. Időközben elkészítjük a
krumplipűrét: a megtisztított, kockákra vágott krumplit a megtisztított
fokhagymával együtt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a vajjal és tejjel habosra kikavarjuk. A krumplipűrét a
kisült hússal kínáljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, húsokhoz mi is szeretjük a az ilyen köretet.
A tányérod is nagyon tetszik :-)
Katalin, nagyon kedves vagy! Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése