Hozzávalók: 35 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl
olaj, 23 dkg natúr krémsajt ( Mascarpone), 4 kisebb alma, 3 közepes sárgarépa,
5 dkg dió, 2-2 teáskanál sütőpor és őrölt fahéj, késhegynyi szódabikarbóna,
csipetnyi só. A vanília öntethez: 5 dl tej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1
teáskanál vanília kivonat, 2 tojássárgája, 3 evőkanál cukor. A díszítéshez:
dióbél.
Elkészítése: Először elkészítjük a vanília öntetet: a
tejet összekeverjük a keményítővel és a vanília kivonattal. Ezután a
tojássárgákat is habosra keverjük a cukorral, majd ezt a keveréket a tejhez
keverjük, ezután pedig folytonosan kavargatva felforraljuk. Levéve a tűzről
hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt a krémsajtot 8 dkg cukorral habosra kikavarjuk,
majd hozzákeverünk 1 tojást és félretesszük. Most a megmaradt cukrot a 3
tojással habosra kikavarjuk, lassan hozzáadjuk az olajat, a liszt-só-sütőpor-szódabikarbóna-fahéj
keveréket, végül pedig a megmosott, megtisztított és kisebb kockákra vágott
almát, a megtisztított és lereszelt sárgarépát, végül pedig a durvára vágott
diót. A tészta felét egy szilikon kuglóf formába simítjuk, ráhalmozzuk a krémsajtot,
erre pedig következik a megmaradt almás tészta. A formát előmelegített sütőbe
téve, a süteményt kb. 1 óra alatt készre (tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve
hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a vanília öntettel leöntjük és fél
dió szemekkel díszítjük és így tálaljuk szeletekre vágva.
2 megjegyzés:
De szép lett!
Köszönöm, finom is volt :)
Megjegyzés küldése