Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 8 dkg főtt, áttört
krumpli, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 tasak sütőpor,
csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg tehéntúró, 23 dkg főtt, áttört krumpli, 20 dkg
cukor, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 1 citrom lereszelt héja. A tepsihez olaj
és liszt, a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és a
cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint és a krumplit, hozzáadjuk a tojássárgát
és összeállítjuk a tésztát. Ezt lisztezett felületen két részre osztjuk,
mindegyiket egyenként kinyújtjuk. Egyik lapot az olajjal vékonyan kikent és
kilisztezett tepsibe helyezzük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a
krumplival, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat, végül a
fehérje kemény habját. A krémet összekeverjük és az alsó lapon egyenletesen
szétosztjuk. A krémre tesszük a másik kinyújtott lapot, ezt megszurkáljuk, majd
a tepsit előmelegített sütőbe téve, a süteményt kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük és
kockákra szeletelve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése