2015. február 18., szerda

Krumplis-túrós lepény



Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 8 dkg főtt, áttört krumpli, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg tehéntúró, 23 dkg főtt, áttört krumpli, 20 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 1 citrom lereszelt héja. A tepsihez olaj és liszt, a szóráshoz porcukor.

Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és a cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint és a krumplit, hozzáadjuk a tojássárgát és összeállítjuk a tésztát. Ezt lisztezett felületen két részre osztjuk, mindegyiket egyenként kinyújtjuk. Egyik lapot az olajjal vékonyan kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a krumplival, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat, végül a fehérje kemény habját. A krémet összekeverjük és az alsó lapon egyenletesen szétosztjuk. A krémre tesszük a másik kinyújtott lapot, ezt megszurkáljuk, majd a tepsit előmelegített sütőbe téve, a süteményt kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük és kockákra szeletelve kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design