Hozzávalók: 20 dkg bacon szalonna, 3 szál zöldhagyma, 1
fejes saláta, 25 dkg rizs, 2 dl paradicsomlé, só, bors, ételízesítő, pirospaprika,
csipetnyi cukor.
Elkészítése: A szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk,
majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldhagymát, együtt
pároljuk, majd meghintjük kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a több vízben
átmosott rizst, jól összekeverjük és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen
ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon puhára pároljuk,
néha meg-meg kevergetve. Időközben a salátát leveleire szedjük és apróra
vágjuk, majd amikor a rizs majdnem készen van, hozzákeverjük a salátát és a
paradicsomlevet és folytonosan kavargatva készre főzzük. Szükség szerint még
ízesítjük, végül kevés cukorral adjuk meg az ízét és lezárjuk alatta a tüzet.
Puha kenyérrel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése