2019. október 1., kedd

Egészben sült rozmaringos csirke



Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 1-1 hagyma, citrom és fokhagymafej, 10 dkg vaj, só, bors, ételízesítő, 4 ágacska rozmaring; a tálaláshoz párolt rizs és párolt zöldségek.

Elkészítése: A csirke belsejét és külsejét sóval és borssal jól bedörzsöljük és hagyjuk állni kb. 1-1,5 órát. Közben citromot és hagymát négybe-, a fokhagyma fejet pedig félbe vágjuk. Most a csirkét egy lefedhető, tűzálló tálba tesszük; egy-egy cikk citromot és hagymát, az egyik fél fokhagymát, 2 ágacska rozmaringot beteszünk a  hasüregébe. A vajat felolvasztjuk és még forrón ráöntjük a csirkére, amit ezután azonnal megszórunk ételízesítővel. A megmaradt hagymát, citromot, fokhagymát és rozmaringot szétosztjuk a csirke mellett, majd az edényt lefedjük és 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután a fedőt levesszük és további kb. 20-25 perc alatt a csirkét szép pirosra sütjük. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design