Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 1-1 hagyma, citrom és
fokhagymafej, 10 dkg vaj, só, bors, ételízesítő, 4 ágacska rozmaring; a
tálaláshoz párolt rizs és párolt zöldségek.
Elkészítése: A csirke belsejét és külsejét sóval és
borssal jól bedörzsöljük és hagyjuk állni kb. 1-1,5 órát. Közben citromot és
hagymát négybe-, a fokhagyma fejet pedig félbe vágjuk. Most a csirkét egy
lefedhető, tűzálló tálba tesszük; egy-egy cikk citromot és hagymát, az egyik
fél fokhagymát, 2 ágacska rozmaringot beteszünk a hasüregébe. A vajat felolvasztjuk és még
forrón ráöntjük a csirkére, amit ezután azonnal megszórunk ételízesítővel. A
megmaradt hagymát, citromot, fokhagymát és rozmaringot szétosztjuk a csirke
mellett, majd az edényt lefedjük és 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük.
Ezután a fedőt levesszük és további kb. 20-25 perc alatt a csirkét szép pirosra
sütjük. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése