Hozzávalók ( 2 rúdhoz): 50 dkg liszt, 35 dkg cukor, 4
tojás, 4 banán, 2,5 dl olaj, 1,5 dl aludttej, 20 dkg dió, 1,5 teáskanál
szódabikarbóna, csipetnyi só.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A lisztet átszitáljuk a sóval és a szódabikarbónával.
3. Egy mélyebb edényben villával összetörjük a banánt,
majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, az olajat és az aludttejet, majd jól
összekeverjük.
4. A banános keveréket a liszthez adjuk, amivel épp csak
csomómentesre keverjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl a tésztát!
5. A dióbelet durvára vagdaljuk, majd a tésztához
keverjük.
6. A tésztát 2, sütőpapírral kibélelt püspökkenyér
formába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 80 perc
alatt készre (tűpróbáig) sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, ezután óvatosan
kivesszük a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig szeleteljük és
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése