2019. október 4., péntek

Diós aludttejes banánkenyér




Hozzávalók ( 2 rúdhoz): 50 dkg liszt, 35 dkg cukor, 4 tojás, 4 banán, 2,5 dl olaj, 1,5 dl aludttej, 20 dkg dió, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só.

Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A lisztet átszitáljuk a sóval és a szódabikarbónával.
3. Egy mélyebb edényben villával összetörjük a banánt, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, az olajat és az aludttejet, majd jól összekeverjük.
4. A banános keveréket a liszthez adjuk, amivel épp csak csomómentesre keverjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl a tésztát!
5. A dióbelet durvára vagdaljuk, majd a tésztához keverjük.
6. A tésztát 2, sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, ezután óvatosan kivesszük a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig szeleteljük és kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design