2019. október 7., hétfő

Német almás sütemény



Hozzávalók: 4 tojás, 25-25 dkg cukor és liszt, 2,5 dl olaj, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és szódabikarbóna, 4 alma, 10 dkg dió, csieptnyi só; a tetejére 30 dkg natúr krémsajt, 1 dl tejszín és 15 dkg porcukor.

Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk az olajat és a liszt-szódabikarbóna-fahéj-só keveréket.
3. Közben az amákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk; a diót durvára vágjuk. Majd az almát és a diót a tésztához keverjük
4. A tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ezidő alatt a porcukrot a krémsajttal, és az előzőleg habbá vert tejszínnel összekeverjük.
6. Ezt a krémet a sütemény tetejére kenjük és így hagyjuk dermedni hűtőszekrényben legalább 4 órát, de mégjobb ha egy egész éjszakát.
Végül a süteményt felvágjuk és kínáljuk.  
     

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design