Hozzávalók ( 4 személyre): 1 közepes, legyalult káposzta,
35 dkg füstölt kolbász, 1-1 doboz hámozott, illetve sürített paradicsom, 2
krumpli, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl húsalaplé, 2 evőkanál balzsamecet,
só és bors.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A kolbászt szeletekre-, a krumplit kockákra, a hagymát
és fokhagymát apróra vágjuk.
3. Egy nagyobb fazékba tesszük a káposztát, hozzáadjuk a
kolbászt, krumplit, hagymát, fokhagymát és a hámozott paradicsomot.
4. Egy edényben összekeverjük a húsalaplevet a sürített
paradicsommal és a balzsamecettel.
5. Az ízesített alaplevet a kolbászos káposztához öntjük,
összekeverjük és feltesszük az edényt főni.
6. Az ételt szükség szerint sóval és borssal ízesítjük,
felforraljuk, majd az edényt lefedve, kis lángon addig főzzük, míg a zöldségek
és a kolbász puhára főnek.
7. Végül apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük és
levesszük a tűzről.
Forrón kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése