2011. január 5., szerda

VKF! ÖSSZEFOGLALÓ

Sok szeretettel köszöntök mindenkit!
Megérkeztünk a 39. VKF fordulóhoz!
Köszönöm, hogy az ünnepi teendők mellett sokan áldoztatok időt a receptek fotózására és elküldésére.
Ebben a fordulóban 20 blogger vett részt 33 recepttel. Kettő (igazából három) témában volt lehetőség recepteket küldeni: TÖLTÖTT HÚSOK- és KOCSONYÁK: édes és sós változatban.
Legjobb döntésnek az bizonyult, hogy tematikusan és ABC sorrendben tegyem közzé a pályázatokat. Hamarosan jövök a "töltött húsok" témával, ezután pedig következnek majd a kocsonyák és a stafétaátadás.
Megtiszteltetés volt veletek játszani!!
KÖSZÖNÖM!!

Utószóként hadd emlitsem meg, hogy amikor a felkérést kaptam, -hát hogy is mondjam- nem álltam éppenséggel helyzetem magaslatán...:) Igy nagyon jókor jött az a kedves versike, amivel kedves "Erdélyi Konyhás" kollégám, Trendo- aki a "Gastrodamus, jóslatok, receptek" cimű blog szerzője- akkor meglepett. Szeretném Veletek megosztani:

"Edith a konyhában rohangál;
VKF témában áll a bál!
Nyakán kétezertíz karácsonya,
és még nem készült el a kocsonya!
Postafiókjában levél-özön,
jaj, el ne kallódjon kézen-közön,
hogy tölti sok blogger a húst,
a csirkét vagy marhát, a mélabúst....
Edith homlokán mélyül a redő,
pillantása ég felé révedő:
- Ó, Uram, adjál erőt!
(És egy kis gyümölcsvelőt,
mert ha nem kerül elém,
honnan lesz gyümölcszselém?!)"

Kivánok mindenkinek nagyon szép napot és hamarosan találkozunk!

2011. január 2., vasárnap

VKF EMLÉKEZTETŐ

A határidő lejárt, de mivel én is- elődeimhez hasonlóan- 1-2 napos csúszást elfogadtam, pontosan január 4. éjfélig még várom a recepteket!!
Jó főzőcskézést és nagyon Boldog, Békés és Sikeres Új Évet kivánok mindenkinek!

2010. december 29., szerda

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!



Minden kedves olvasómnak és blogger társamnak kivánok áldásos, örömteljes, eredményes és sikerekben gazdag, BOLDOG ÚJ ÉVET!

2010. december 23., csütörtök

ÁLDOTT ÜNNEPET!

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDENKINEK!

2010. december 15., szerda

TÜCSÖK BOGÁR BRIÓSA



Második nekifutásra lett ilyen. Az első is szép lett, de ez valamivel jobbra sikeredett.
Csak megköszönni tudom, hogy egy ilyen szép és finom péksüti receptjét és formázási módszerét megosztottad velünk, Anita!
Recept, Tőle.
Millió köszönet!

39.VKF- EMLÉKEZTETŐ!!

Pontosan a határidő feléhez érkeztünk a mai napon.
Még 19 napig várom receptjeiteket.
Az igazat megvallva, eddig 2(!) recept érkezett hozzám...
Mindenkinek nagyon szép napot, hetet és karácsonyi készülődést kivánok!

2010. december 13., hétfő

MÁKOS FELFÚJT

Itt találtam erre a finomságra.

Hozzávalók: 15 dkg darált mák, 2 dl tej, 10 dkg cukor, 2 ek liszt, 3 tojás, csipetnyi őrölt fahéj, kevés rum és citromhéj, 1 csomag vaniliás cukor, vaj a formák kikenéséhez.

A meggyöntethez: 1 üveg meggybefőtt, 2 ek étkezési keményitő, csipetnyi fahéj.

A mákot összekeverjük a cukorral, liszttel és a fahéjjal. Az időközben felmelegitett tejhez adjuk és miután felforrt, még főzzük kb. 2 percig. Ezután levesszük a tűzről és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, a citromhéjat és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a vaniliás cukorral és ezt a habot is beleforgatjuk a mákos krémbe. Kis teáscsészéket kivajazunk, kétharmad részig megtöltjük őket a mákos keverékkel és egyenként 2 percre betesszük őket mikrohullámú sütőbe. A formából kiboritva, meggyöntettel tálaljuk.

Az öntethez a keményitőt és a fahéjat összekeverve, hozzáöntünk keveset a kompót levéből, csomómentesre keverjük és ezután adjuk hozzá a többi kompótot. Kicsi lángon épp hogy besűritjük.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design