Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt, 35 dkg zsír, 2
evőkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 tojás és
egy tojássárga, 1,5 tasak sütőpor. A töltelékhez: 1,5 kg lereszelt nyers alma.
A tetejére: 1 tojásfehérje és kb. 2 evőkanál cukor. A tepsi kikenéséhez:
margarin és liszt.
Elkészítése: A liszthez keverjük a sütőport, eldörzsöljük
a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és a tojást, jól összedolgozzuk, majd két részre
osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, egyiket a megfelelően előkészített tepsibe
tesszük, ráhalmozzuk az előkészített almát, beborítjuk a másik tésztalappal, a
lapot villával megszurkáljuk, majd bekenjük a tojásfehérjével, meghintjük
cukorral és így tesszük előmelegített sütőbe, ahol készre sütjük kb. 30-35 perc
alatt. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése