2013. november 4., hétfő

Almás pite




Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt, 35 dkg zsír, 2 evőkanál cukor,  2 dl tejföl, 1 tojás és egy tojássárga, 1,5 tasak sütőpor. A töltelékhez: 1,5 kg lereszelt nyers alma. A tetejére: 1 tojásfehérje és kb. 2 evőkanál cukor. A tepsi kikenéséhez: margarin és liszt.

Elkészítése: A liszthez keverjük a sütőport, eldörzsöljük a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és a tojást, jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, egyiket a megfelelően előkészített tepsibe tesszük, ráhalmozzuk az előkészített almát, beborítjuk a másik tésztalappal, a lapot villával megszurkáljuk, majd bekenjük a tojásfehérjével, meghintjük cukorral és így tesszük előmelegített sütőbe, ahol készre sütjük kb. 30-35 perc alatt. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design