Hozzávalók: A tésztához: 16,5 dkg liszt, 3-3 dkg porcukor
és darált dió, 12,5 dkg hideg vaj, 3-4 evőkanál hideg víz, csipetnyi só. A
csokikrémhez: 2 körte, 18 dkg cukor, 9 dkg vaj, 4,5 dkg kakaó, 1 tojás, 4,5 dkg
liszt, 1 teáskanál vanília kivonat. A hintéshez porcukor. A forma kikenéséhez:
vaj és liszt.
Elkészítése: Először elkészítjük a tésztát: a lisztet
összekeverjük a cukorral, a sóval és a darált dióval, gyorsan elmorzsoljuk
benne a vajat és -ha szükséges- annyi
vizet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a tésztát, amit háztartási
fóliába csomagolunk és hűtőszekrénybe tesszük 30 percre. Ezután kivéve vékonyra
nyújtjuk és a megfelelően előkészített formába helyezzük, úgy hogy pereme is
legyen. A leeső darabokat is megtartjuk. Ezután a tésztát megszurkáljuk és
újból hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a vajat felolvasztjuk a
kakaóval, levéve a tűzről hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, a
cukrot, a lisztet és a vanília kivonatot. Ezt a krémet a tésztára öntjük és
kirakjuk az időközben megmosott, megtisztított, kivájt és
félbe vágott körtékkel és a tésztából maradt leeső részekkel, amiket különböző
formákkal szúrunk ki. Így tesszük előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt
készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve és
szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése