Hozzávalók: 20 dkg vaj és csokoládé ( legalább 70%-os kakaó
tartalommal), 25 dkg főtt és pűrésitett cékla, 19 dkg cukor, 4 evőkanál
feketekávé, 5 tojás, 13,5 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só. A szóráshoz kakaópor.
Elkészítése: Először felolvasztjuk a csokoládét,
hozzáadjuk a feketekávét és a vajat, összekeverjük, hagyjuk a vajat is
felolvadni, majd levéve a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Időközben
összeszitáljuk a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval. A tojássárgákat
kissé felverjük és a csokoládés krémhez adjuk, ezután pedig a pűrésitett céklát
is a krémhez keverjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a
lisztes keverékkel felváltva, a céklás tésztához óvatosan hozzákeverjük. Ezután
a sütőpapirral ellátott formába öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb.
30-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Kivéve hagyjuk kihűlni, majd lapos
tálra borítjuk és kakaóporral meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése