2013. november 1., péntek

Mazsolás fahéjas körte tejberizzsel



Hozzávalók: 80 dkg körte, 1 citrom lereszelt héja és leve, 6 dkg cukor, 3 evőkanál mazsola, 2 rúd fahéj. A tálaláshoz: tejberizs.

Elkészítése: A megmosott, meghámozott körtét félbevágjuk, magházát kiemeljük, a körte húsát kockákra vágjuk, ezután 5 dl – a citromlével, a citromhéjjal, a mazsolával és a darabokra tört fahéjrudakkal izesitett- vízbe tesszük és kb. 10 perc alatt lefedve, félig puhára pároljuk, de nagyon vigyázzunk, hogy ne essen szét! Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 pohárban egyenletesen elosztjuk. A poharakba előzőleg tejberizst teszünk és a tejberizsre halmozzuk a körtéket.



Megj. Tetszés szerint kínálhatjuk fahéjjal izesitett tejszínnel, nyáron pedig egy gombóc vaníliás fagyival.  

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design