Hozzávalók: 80 dkg körte, 1 citrom lereszelt héja és
leve, 6 dkg cukor, 3 evőkanál mazsola, 2 rúd fahéj. A tálaláshoz: tejberizs.
Elkészítése: A megmosott, meghámozott körtét félbevágjuk,
magházát kiemeljük, a körte húsát kockákra vágjuk, ezután 5 dl – a citromlével,
a citromhéjjal, a mazsolával és a darabokra tört fahéjrudakkal izesitett- vízbe
tesszük és kb. 10 perc alatt lefedve, félig puhára pároljuk, de nagyon
vigyázzunk, hogy ne essen szét! Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 pohárban
egyenletesen elosztjuk. A poharakba előzőleg tejberizst teszünk és a
tejberizsre halmozzuk a körtéket.
Megj. Tetszés szerint kínálhatjuk fahéjjal izesitett
tejszínnel, nyáron pedig egy gombóc vaníliás fagyival.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése