2013. november 11., hétfő

Rukolás-gránátalmás körtesaláta



Hozzávalók: A salátához: 20 dkg rukola, 1 gránátalma magvai, 10 dkg feta sajt. A körtéhez: 2 körte, 1-1 evőkanál vaj és cukor. A diós öntethez: 1 teáskanál méz, 1 evőkanál balzsamecet, 5 dkg apróra vágott dióbél, 5 evőkanál olivaolaj, só, frissen őrölt bors.

Elkészítése: A rukolát megmossuk, elrendezzük egy lapos tálon. A gránátalmát kettévágjuk, magjait kikaparjuk, kiütögetjük. A sajtot kockákra vágjuk. A körtéhez a vajat felolvasztjuk, meghintjük a cukorral, hozzáadjuk a megmosott, magházától megszabadított körteszeleteket és kissé megpároljuk, megkaramellizáljuk őket. Közben a diós öntethez összekeverjük a hozzávalókat. A rukolára halmozzuk a körte szeleteket, meglocsoljuk kevés öntettel, a salátát megszórjuk a gránátalma magokkal és a feta sajttal, majd újból meglocsoljuk a maradék öntettel és azonnal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design