Hozzávalók: A salátához: 20 dkg rukola, 1 gránátalma
magvai, 10 dkg feta sajt. A körtéhez: 2 körte, 1-1 evőkanál vaj és cukor. A
diós öntethez: 1 teáskanál méz, 1 evőkanál balzsamecet, 5 dkg apróra vágott
dióbél, 5 evőkanál olivaolaj, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A rukolát megmossuk, elrendezzük egy lapos
tálon. A gránátalmát kettévágjuk, magjait kikaparjuk, kiütögetjük. A sajtot
kockákra vágjuk. A körtéhez a vajat felolvasztjuk, meghintjük a cukorral,
hozzáadjuk a megmosott, magházától megszabadított körteszeleteket és kissé
megpároljuk, megkaramellizáljuk őket. Közben a diós öntethez összekeverjük a
hozzávalókat. A rukolára halmozzuk a körte szeleteket, meglocsoljuk kevés
öntettel, a salátát megszórjuk a gránátalma magokkal és a feta sajttal, majd
újból meglocsoljuk a maradék öntettel és azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése