2014. március 24., hétfő

Sült csirkecomb hagymás-alma "ágyon"




Hozzávalók: A húshoz: 4 egész csirkecomb, 1 kg alma, 3 nagyobb fej hagyma, só, bors, csirke fűszerkeverék, olaj. Köretnek: 1 kg krumpli, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 evőkanál  vaj, tej. A tepsihez olaj.

Elkészítése: A megtisztított hagymát szeletekre- és a meghámozott, félbevágott és magházától kivájt almát is szeletekre vágjuk, majd egy olajjal kikent tepsibe lerakjuk úgy, hogy alul legyenek az almaszeletek, majd ezekre helyezzük a hagyma szeleteket. A megmosott, megtisztított hús mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal és fűszerkeverékkel, ezután a húst a hagyma szeletekre helyezzük. Nagyon kevés vizet öntünk alá ( kb. fél dl-nyit), lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percben a fóliát levesszük és ilyen módon megpirítjuk a húst. Időközben elkészítjük a krumplipűrét: a megtisztított, kockákra vágott krumplit a megtisztított fokhagymával együtt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a vajjal és  tejjel habosra kikavarjuk. A krumplipűrét a kisült hússal kínáljuk.


2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, húsokhoz mi is szeretjük a az ilyen köretet.
A tányérod is nagyon tetszik :-)

Gál Edith írta...

Katalin, nagyon kedves vagy! Köszönöm! :)

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design